Busstation Roermond in gebruik

Sinds 30 augustus ligt het busstation bij station Roermond weer op de vertrouwde plek, achter Hotel Roermond. De afgelopen vier maanden is het busstation in hoog tempo gerenoveerd. In de komende periode worden o.a. nog bomen aangeplant en worden de verlichting en de bestrating afgewerkt. Het busstation is nu al een stuk veiliger, toegankelijker en overzichtelijker. Vanaf 11 september is ook de onbewaakte fietsenstalling weer op de vertrouwde locatie geopend.

“Het is een mooie mijlpaal die we hebben bereikt en we blijven werken aan de doorontwikkeling van mobiliteit voor inwoners van Roermond en de reizigers naar onze gemeente”, aldus wethouder Rens Evers op de website van de gemeente.

Zoals bekend leverde Leicon de prefab elementen voor de inrichting van de halte-eilanden. Leicon-directeur Henk Jan Röfekamp: “De hele doorlooptijd van dit project is buitengewoon kort en dus spannend geweest. Door het strakke tijdsschema konden we ons geen fouten permitteren en moesten we vertrouwen op onze oerdegelijke werkvoorbereiding. Al met al een project om met een goed gemoed op terug te kijken”.