Fabriek

Machinale productie
Leicon beschikt over een moderne betonfabriek in Steenwijk. De machines werken volgens het direct ontkist principe wat betekent dat ieder product na gestort, verdicht en afgewerkt te zijn direct gelost wordt. Zo zijn grote series in korte tijd te produceren. Meer dan dit ligt de kracht van de fabriek in de royale maatvoeringen van onze productielijnen. Leicon beschikt over de capaciteit om seriematig en beperkt in tijd producten te maken tot 515 cm lang, tot 120 cm breed en tot 40 cm hoog.

Wetcast
Naast de machinale productie worden tevens prefab elementen geproduceerd volgens het zogenaamde 'wetcast' principe. Dit betekent dat het product na het storten gedurende enkele uren in de mal blijft zitten waardoor een optimale verdichting ontstaat. Hiervoor is een speciale productiehal ingericht die in 2008 in gebruik is genomen. Met deze productielijn kunnen we elementen produceren die qua afmetingen buiten de machinematen vallen en die op maat gemaakt kunnen worden.

Betonmortel
Naast prefab producten leveren wij ook betonmortel in de regio Steenwijk. De betonmortel wordt in Steenwijk geproduceerd en vanuit Steenwijk geleverd. De verkoop is in handen van onze partner Noppert Beton.

Ontwikkelen, uitvoeren, plaatsen
Leicon ontwikkelt en maakt prefab oplossingen. Dat werkt snel en efficiënt. Modulair werken in de bouw wordt steeds vaker vertaald naar werken met prefab elementen. Het tekort aan 'handen' op de bouwplaats en het reduceren van faalkosten is een grote uitdaging voor onze opdrachtgevers. Door prefab betonelementen op een seriematige wijze te produceren kan op levertijd, prijs, realisatietijd en kwaliteit winst geboekt worden. Zaken waar Leicon iedere dag invulling aan geeft.