Meer veiligheid voor fietsers

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte hebben we de Fietsverkeerband geïntroduceerd. Met deze speciale en gepatenteerde betonband kan een visuele scheiding tussen de rijbaan en het fietspad gerealiseerd worden. De fietsverkeerband wordt toegepast bij de realisatie van een nieuw fietspad of in een bestaande situatie waar de scheiding tussen autoverkeer en fietsverkeer zichtbaarder en vooral veiliger moet worden gemaakt. Kortom: door middel van het toepassen van de fietsverkeerband wordt visueel een vrijliggend fietspad gecreëerd.

Indien het autoverkeer onbedoeld het fietspad op wil rijden, is dat voor de berijder onmiddellijk voelbaar. Door de afgeronde vorm kunnen bijvoorbeeld hulpdiensten in voorkomende situaties ongehinderd over de fietsverkeerbanden rijden.

De Fietsverkeerband is een eigen ontwikkeling waarop modelbescherming van toepassing is. Het product wordt inmiddels succesvol toegepast in Duitsland en wordt daar met name in binnenstedelijke situaties als alternatief voor overrijdbare banden of lijnen gebruikt.

Werkende lengte: 50 cm (inclusief afstandhouders)   |   Breedte: 23 cm   |   Hoogte: 12 cm