Een rondje van Leicon

Een rondje van Leicon: rammelstroken, rotondebanden en middengeleiders Rotondes spelen een belangrijke rol bij een vlotte doorstroming van het verkeer. Niet alleen worden steeds meer rotondes aangelegd; ook oude rotondes worden steeds vaker vervangen door duurzame oplossingen.

Losse banden en straatstenen maken plaats voor robuuste materialen die beter bestand zijn tegen zwaardere voertuigen en de toegenomen verkeersintensiteit. Materialen die bovendien minder onderhoud vergen en veelal prefab worden uitgevoerd waardoor een snelle aanleg gegarandeerd kan worden. Niet voor niets is Leicon in heel Nederland betrokken bij de aanleg en ontwikkeling van prefab rotondes. Met meer dan 30 verschillende uitvoeringen van de rammelstroken, diverse uitvoeringen van middengeleiders en een ruime keuze uit robuuste rotondebanden vinden wegbeheerders, ontwerpers en wegenbouwers hun weg naar Steenwijk. Zij vinden bij Leicon niet alleen een uitgebreid assortiment maar vinden tevens een gewillig oor om bijzondere maatvoeringen nader uit te werken.

Minder tijd, minder kosten en tevreden weggebruikers>
De toegenomen drukte op de Nederlandse wegen zorgt ervoor dat de aanleg van rotondes snel en efficiënt moet gebeuren. Een kortere bouwtijd draagt in belangrijke mate bij aan de tevredenheid van de weggebruikers, vergt minder kostbare verkeersmaatregelen en is daarmee beter voor het budget. Door het toepassen van prefab materialen kan zelfs in één weekeinde een complete rotonde worden vernieuwd.

Esthetisch verantwoord
Door een aantal slimme en innovatieve productietechnieken is het team van Leicon in staat om de esthetische wensen van de opdrachtgevers te vertalen naar prefab materialen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de uitstraling van de prefab rotondes past bij de reeds bestaande toepassingen. Of deze nu in het werk gestort zijn met een bijzonder oppervlakprofiel, in kleur zijn uitgevoerd of bestaan uit banden en stenen.

Advies bij uitvoering
De technisch adviseur van Leicon is betrokken bij de aanleg van de rotondes. Hij neemt voor de uitvoeringsdatum contact op met de aannemer en zorgt er met zijn praktische tips voor dat de uitvoerder goed geïnformeerd en goed voorbereid aan de klus kan beginnen. In veel gevallen is hij zelf op locatie aanwezig om het werk te begeleiden.

Meer informatie
Op onze website vindt u talloze projecten, tekeningen en technische informatie. Wilt u meer weten dan komen onze adviseurs graag bij u op bezoek om uw wensen en eisen te bespreken.