Leicon maakt wielerallee veiliger

Leicon Verkeersgeleiding heeft samen met de provincie Limburg een uniek product bedacht waarmee middengeleiders, die gewoonweg letterlijk en figuurlijk in de weg liggen, demontabel gemaakt kunnen worden.

De geprefabriceerde middengeleiders zijn in Steenwijk ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd. Bovendien zijn de betonproducten stuk voor stuk door het eigen Leicon-team geplaatst op de Cauberg nabij Valkenburg aan de Geul, de finishplaats van het WK Wielrennen in 2012.

“We zijn best trots op de prestatie die wij als Steenwijker bedrijf hebben geleverd. Het is op zich al prachtig dat je gevraagd wordt om mee te denken over een oplossing om de wielerallee-bij-uitstek veiliger en toegankelijker te maken. En dan is het helemaal geweldig dat onze ontwerpen zodanig in de smaak vielen dat we ze ook mochten ontwikkelen, produceren en uiteindelijk mochten plaatsen’, aldus Leicon-directeur Henk Jan Röfekamp.

De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf achter gesloten deuren nieuwe productietechnieken uitgedacht en beproefd waarmee nieuwe prefab betonproducten voor de wegenbouw snel, efficiënt en flexibel geproduceerd kunnen worden. ‘Provincies en gemeenten gaan steeds vaker op zoek naar prefab oplossingen als toepassing in de wegenbouw. Door het steeds maar drukker wordende verkeer en de hoge kosten die omleidingen met zich meebrengen, verkiest men steeds vaker prefab beton boven andere toepassingen. Onze innovaties sluiten volledig aan op deze ontwikkeling.’